Colief Vitamin D3 капки 

Colief Vitamin D3 Капки за бебета (cholecalciferol)

Colief Vitamin D3 капки

За здрави кости и зъбки. За по-добър имунитет за мама и за мен.

Vitamin D е важен за човешкото тяло, за да може то да изпълнява птимално своите функции. Той е отговорен за нормалното развитие на костите и зъбите при бебетата и малките деца и поддържа в добро състояние костната система и строежа на зъбите при бременните и кърмещи майки. Vitamin D спомага за нормалното усвояване на фосфор и калций, и поддържа нормална неговата концентрация в кръвта.  Vitamin D помага за правилното функциониране на имунната система. Vitamin D подпомага организма в борбата с остеопорозата, при възстановяване след прекарани фрактури, някой сърдечносъдови нарушения, както и оказва благоприятно въздействие като съпътстваща терапия при злокачествени заболявания.

Colief Vitamin D3 Капки за бебета

600 капки 

БЕЗ добавена захар, оцветители и консерванти

2μg (80IU) за 1 капка

150 дневни дози за бебета и деца / количество за 5 месеца

120 дневно дози за бременни и кърмещи майки/  количество за 4 месеца

Хранителна добавка


Световните стандарти в медицинската практика препоръчват допълнителен прием на Vitamin D за всчики бебета и малки деца от 0 месеца до 5 години  при липсата на специални нарушения в растежа от 200 до 350 IU на ден, както при необходимост (доказан дефицит ) може да бъде увеличен до 1000 IU и за всички бременни и кърмещи майки от 400 до 600 IU на ден. Обичайната доза за възрастни е 400 IU на ден, акто в периодите на интензивен растеж 16-22 г. може да бъде 600 IU на ден.

ПОРЪЧАЙ ТУК

Международни призове и награди на Colief® Vitamin D3 капки за 2017г!

Vitamin D се усвоява от храната, която приемаме или се формира от кожата под въздействието на слънчевата светлина, което е и наложило понятието „СЛЪНЧЕВИЯ ВИТАМИН”. Но никои не сигурен дали количеството поето с храната е достатъчно или дали е бил на слънце достатъчно дълго време, затова и почти винаги организма изпитва недостиг на Vitamin D и се налага неговия допълнителен прием под формата на капки.

Първата причина, която налага допълнителния прием на Vitamin D е неспособността на кожата да произвежда оптимални нива от витамина под въздействието на слънчевата светлина продиктувано от географско полжение или сезонност, както и използването на слънцезащитни кремове, начин на живот, предполагащ все по-малко време от ежедневието прекарвани на открито, характерът на облеклото, покриващ все по-голяма част от тялото, а и тази способност на кожата да произвежда Vitamin D намалява с напредването на възрастта.

Втората причина за дефицита на Vitamin D e непълноценното му усвояване, различно за всеки един отделен индивид и зависещо от особеностите на всеки отделен метаболизъм, както разбира се и приема на храни с недостатъчно съдържание на Vitamin D.

Защо Vitamin D3 вместо Vitamin D2

В добавките предназначени да осигурят като допълнителен прием на Vit. D, той е представен в две форми:

1. Ergocalciferol (vitamin D2)
2. Cholecalciferol (vitamin D3)
Които обаче на се еквивалентни!

Формата D3 е идентичен с типа на Vitamin D произвеждан от нашето тяло при неговото излагане на слънце. Формата D2 e Vitamin D присъщ за растенията.

По данни от последни проучвания и тестове формата D3 е с 87% по-добра в постигане и поддържане на Vitamin D концентрацията в кръвта и създава 3 нагънати депа на Vitamin D в сравнение с формата D2.

Формата D3 се усвоява на плазмено ниво 500% по-бързо от формата D2.

D2 е по-нестабилен и с по-къс живот, и неговите метаболити са по-бедни на протеини, което го прави по –неефективен по отношениe изграждане на костната плътност в бъдеще

И не на последно място дългогодишната клинична практика доказва, че при приемащите формата D3 риска от смърт е съкратен с 6 %, докато при тези приемащи формата D2 този риск бележи ръст от 2%.

Colief® Vitamin D3 капки за бебета са хранителна добавка с оптималното съдържание на Vitamin D във всяка капка. Създадени да доставят исканата доза Vitamin D в точното време, концентрация и момент.

vit-d-coliefColief® Vitamin D3 капки за бебета са  създадени, както да задоволят повишените нужди от Vitamin D при наличието на установен дефицит, също така и да осигурят оптимална концентрация на  Vitamin D в организма  наложен от различни обстоятелства : интензивен растеж в кърмаческа, детска и ученическа възраст, бременност и кърмене, възстановяване след фрактури или заболявания, неправилен хранителен и/или двигателен режим. Colief® Vitamin D3 капки за бебета са идеални за предпазване от рахит и  подсилване на имунната защита.

Colief® Vitamin D3 капки за бебета/ Състав: Пречистено кокосово олио , Vitamin D3 (Cholecalciferol).

Colief® Vitamin D3 капки за бебета се приемат през устата директно или, смесени с храна или напитка (вода, плодов сок). При малки бебета  се дават (накапват) директно в устата с помощта на капкомера на шишето. За коректно дозиране шишето се държи вертикално, за правилно отмерване на капките =>

Бебета и малки деца: 4 капки веднъж на ден (8μg/320IU vitamin D3)

Бременни и кърмещи майки : 5 капки веднъж на ден (10μg/400IU vitamin D3), при необходимост е допустим приема до 8 капки веднъж на ден (16μg/640 IU vitamin D3)

При възрастни : 5 капки веднъж на ден (10μg/400IU vitamin D3)

При възстановяване след фрактури или заболявания, интензивен растеж, при остеопороза за подобряване на костната плътност : По лекарска препоръка  до 15 капки капки веднъж на ден (30μg/1200IU vitamin D3)

1 капки съдържа Vitamin D3 2μg (80IU) 40% RDA*

*Препоръчителна доза за дневен прием

Не превишавайте препоръчания прием. Не е подходящ за кърмачета на възраст под 1 месец, освен ако не са под медицинско наблюдение или препоръка, или за кърмачета, които консумират 500 мл или повече млека на ден. Хранителната добавка не е заместител на разнообразна диета и здравословен начин на живот. Не съдържа ароматизанти / добавена захар /консерванти / оцветители. Дръжте далеч от деца. Дръжте капачката затворена, когато не се използва. Не използвайте, ако капачката на капачката е счупена. Ако имате някакви притеснения относно приемането на витамин D или даването му на кърмачета / малки деца, трябва да потърсите професионален медицински съвет.

Да се съхранява на хладно и сухо място. Да не се съхранява при Т над 25 ° C. Витамин D3 НЕ се налага да се съхранява в хладилник.

Моля, вижте етикета за срок на годност. Този продукт може да се съхранява и е годен за употреба до указания срок на годност на опаковката.

Опаковка: Бутилка с капкомер, съдържащ 20 ml разтвор. Всяка бутилка съдържа 600 капки

Crosscare Ltd., Broomhill Road, Tallaght, Дъблин 24, Ирландия.

Colief® Витамин D3 капки от създателите на Colief® капки за бебета с неутрална лактаза срещу колики

Colief® е регистрирана търговска марка на Crosscare Ltd. 9COL431 October 2014